nedjelja, 17. prosinca 2017.

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman
Ingrid Bergman je rođena 29.8.1915.godine. Ona je švedska filmska kazališna glumica. Ona je 3 puta dobila Oscara. Proglasili su ju 4 glumačkom zvijezdom  u povijesti svijeta.

1937.godine s 21 godinom udala se za zubara Pettera Lindstroma.
Bila je holivudska zvijezda svoje vrijeme.
Svugdje je bila bez puno šminke. Bila je prirodno lijepa. Bila je na logu od Coca-cole.
Snimila je 50 filmova.

Umrla je 1982.godine.
Ingrid Bergman

Henry Kissinger

Henry Kissinger  rođen je 1923.godine u Bavarskoj. 1938 pobjegao je u SAD. On je američki diplomat i političar njemačkog podrijetla.
Henry Kissinger

Imao je dvije žene.

1987. godine dobio je Karlovu nagradu.
Karlova nagrada-jedna od najcjenjenijih europskih nagrada za europsko jedinstvo.

Za vrijeme Hladnog rata Henry Kissinger smiruje napetost između SAD-a i Sovjetskog saveza.
Dao je intervju za dokumentarni film Posljednji dani u Vjetnamu. Taj film je  dobio ocara za njabolji dokumentarni film.

Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1973.
Danas ima 94 godine.

John Ronald Reuel Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien
John Ronald Reuel Tolkien on je  bio engleski književnik,pjesnik i sveučilišni učitelj. Najpoznatiji je po tome što je napisao: Hobita, Gospodar prstenova i  Silmarillon. Rodio se  3.1.1892. Kraljica Elizabeta 2 imenovala ga je zapovjednikom Britanskog carstva.

U vrijeme 2 svjetskog rata on je bio blizak prijatelj C.S Lewisa.

Htio se vjenčati za Mabel Suffield ali njezin otac nije bio za taj brak. Njezin otac je rekao da se mogu vjenčati  za 2 godine. Do tada nisu smjeli se viđati ni pričati. Pričali su jedino preko Mabeline sestre.
Kada su se vjenčali njezin otac im je dao blagoslov zato što nisu imali novaca.

Umro je 1973.

2008.godine bio je 6 na listi 50 najvećih britanskih pisaca od 1945.godine. 


Mark Spitz

Mark Andrew Spitz je rođen 10.2.1950 u Kaliforniji. On je slavni američki plivač i dvostruki osvajač olimpijskih igara. Postavio je 23 puta svjetski rekord. Držao je rekord u broju dobivenih medalja na olimpijskim igrama. Osvojio ih je 7. Kada je Michael Phelps osvojio 8 medalja na olimpijskim igrama Mark Spitz mu je čestitao. To je dokazalo da nije samo veliki sportaš nego čovjek.

Plivao je slobodnim i leptir stilom. Bio uje proglašen najboljim plivačem 1969,1970,1971. Prestao se baviti plivanjem s 22 i pol godine. Još nije preminuo.

Deadpool

Moj najdraži film je Deadpool. Režirao ga je Tim Miller. Glavini glumci su: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, TJ Miller... 
Deadpool
Kratki sadržaj: Wade-u Wilson-u otkriju smrtonosnu bolest koja je neizlječiva. On odluči otći na eksperimentalno liječenje. Ako to pođe po zlu on će umrijeti. Nakon toga eksperimentalnog liječenja  Wade Wilson dobiva čudne mutanske moći i puno ožiljaka po licu i tijelu. Te pokušava naći čovjeka koji mu je to učinio. Daje si novo ime Deadpool.
Moj doživljaj:Meni se film jako svidio. Jako je smiješan i nećete požaliti ako ga pogledate. Svakom bi ga preporučio. Meni se sviđa zato što volim superjunake pogotovo ovako smiješne. Jedva čekam Deadpool 2 koji izlazi u kina 2018 godine.

Informatika

Računalo
Informatika je širok pojam. Ali informatika je za mene rad s računalima i programiranje. Računalo je uređaj sastavljen od dijelova. Računalo sve vidi kao 0 i 1 to se zove binarni sustav. Izmislio ga je Charles Babbage u 19 stoljeću. On je bio sin od bankara. Bio je često bolestan pa nije bio često u školi. Dok je bio manji školovao se kod kuće, ali to ga nije spriječilo da postane jedan od najboljih matematičara. Kasnije kad je porastao Londonska Kraljevska institucija ga je pozvala da predaje računanje. U to doba on kreće izrađivati stroj koji samo obavlja matematičke zadatke. Današnje obično moderno računalo može primiti milijun naredbi u sekundi. Naše naredbe računalo pretvara u električne impulse i tako ih sprema u memoriju.

Htio bih postati

Neymar

Neznam što ću bit kad završim školu. Najbitnije bi mi bilo to da je posao dobro plaćen i da  je to nešto što volim raditi. Najdraže bi mi bilo da postanem ili profesionalni nogometaš ili gejmer. Ali ako to ne uspijem htio bi biti  informatičar. U nogometu najveći uzor mi je Neymar, on je Brazilac koji igra za PSG. U Gamingu najveći uzor mi je  Faker, on je Koreanac  koji igra LoL i najbolji je u tome. U informatici nemam najvećeg uzora. Ako želim imati neki od poslova koje sam nabrojao moram učiti. Inače neću moći birati posao. Morati ću raditi ono što ne želim.
Faker

Moji Hobiji

Moj hobi je igrati nogomet. To me opušta. Najdraže mi je kad nakon škole s prijateljima igram nogomet. Družimo se, zabavljamo se...  Zato najgore godišnje doba mi je zima jer nemožemo igrat nogomet na svježem zraku, ali snađemo se pa odemo u dvoranu po koji put. Uzor u nogometu je Neymar. Stalno pokušavam radi trikove kao on ali mi ne uspijeva najbolje, ali trudim se. Uz nogomet hobi mi je i igranje igrica. Igram ih samo s prijateljima. Smatram da igranje igrica bez prijatelja jako dosadno i bez smisla.